(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
JEDNODUCHÝ FÍGL: jak želatina ZARUČENĚ nevsákne do moučníku..

Potřebné ingredience
dortový korpus, želatina
Postup přípravy
Možná, že to tak děláte, já jsem ale na tenhle trik přišla asi až po pěti promáčených moučnících..Je to fakt jednoduché: nedávám želatinu NA moučník, ale POD něj. Nejdřív si vyložím formu nebo nějakou plastovou krabici mikrotenouvou fólií. Na ni naliju želatinu. Pokud tam chci mít ovoce, počkám, až želatina začne lenivět, a teprv pak aranžuju.. (ovoce ještě trochu propadne). Nakonec, ještě než zatuhne úplně, položím nahoru korpus a trochu přitlačím - přilepí se to k sobě (ani se nemusí podmazat krémem nebo marmeládou). Po úplném zchlazení lehce vyklopím a stáhnu fólii.. Pokud želatina náhodou netuhne, tak se aspoň nestane žádné neštěstí, zkusím jinou. Ale nejraději používám želatinu na vaječnou nebo salámovou tlačenku od Natury - (místo majonézy ovocnou šťávu :o) - ta mě nikdy nezklamala..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajka5
(upraveno)
23. 11. 2010, 9:21
Na dobré rady není nikdy pozdě, díky za ně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







nahlásit
Vera N
(upraveno)
23. 11. 2010, 8:45



nahlásit

Jorix
(upraveno)
14. 2. 2008, 23:14
Díky za super tip - vyzkoušela jsem to na narozeninovém dortíku pro naši malou a fakt to funguje
Já použila dortové želé od Dr. Oetkera a dávala jsem pod něj (no, vlastně když se to dělá naopak, tak NA něj
prostě mezi želé a ten dortový korpus) ještě jahody. Výsledek byl perfektní





nahlásit

alimama
(upraveno)
18. 6. 2008, 20:16
@Jorix
Pozdě, ale přece děkuji za pochvalu - jsem moc ráda, že se povedlo!

nahlásit